Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Τριανταφυλλάκι με felting

Αναρτήθηκε από Faiou στις 2:44 π.μ.
Παραμέλησα λιγάκι το μπλογκ μου αλλά λίγο οι ετοιμασίες για το παζάρι λίγο η ορκωμοσία μου (ναι πλέον είμαι άνεργη με μεταπτυχιακό) πήγα λίγο πίσω. Εδώ θα σας δείξω πώς έφτιαξα αυτήν την καρφιτσούλα με felting το οποίο βρίσκεται ήδη στον πάγκο για το αυριανό παζάρι ( Σάββατο 18 Κυριακή 19 Δεκεμβρίου Σύλλογος παιδιών με Σύνδρομο Down  Καρανιβάλου 31 Κ.Τούμπα κοντά στο τέρμα του 12 οι Θεσσαλονικιές ας περάσουν μια βόλτα έχει πολλά πράγματα παιχνίδια στολίδια ποτά γλυκά φαγητά κτλ κτλ).  Τώρα αυτό tutorial είναι θαρρώ αλλά δεν ξέρω αν φαίνεται αρκετά καλά. Αν κάποια-ος θέλει περαιτέρω υποδείξεις αν μπορώ θα βοηθήσω με χαρά.
Ξεκινάμε σχηματίζοντας 5 η παραπάνω κύκλους (οι 5 αρκούν εκτός αν θέλετε να το κάνετε πιο πλούσιο) με το νήμα της αρεσκείας σας.







παίρνουμε το ένα κυκλάκι και το διπλώνουμε κάπως έτσι:


με την βελόνα του felting αυγκρατούμε το κυκλακι διπλωμένο ή απλά το ράβουμε λίγο με κάνα δυο βελονιές. Αυτό θα αποτελέσει το κεντρικό μας φυλλαράκι. Μετά παίρνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα κυκλάκια και τα συγκρατούμε κι αυτά με τον παραπάνω τρόπους (βελόνα του felting ή ράψιμο)




Το τριανταφυλλάκι θα δείχνει κάπως έτσι. Εδώ θα χρειαστεί κλωστή και βελόνα γιατί με την βελόνα του felting δεν θα γίνει αρκετά σφιχτό ( ίσως και να γίνει μετά από ώρα, έτσι όμως είναι και πιο εύκολο και πιο γρήγορο). Ράβουμε λοιπόν το λουλούδι με την κλωστή γύρω γύρω από την βάση του


Το επόμενο βήμα ξέχασα να το βγάλω φωτογραφία αλλά δεν είναι τπτ. Με το ψαλίδι κόβουμε το κάτω μέρος του τριαντάφυλλου ώστε να γίνει επίπεδο εγώ έραψα κι εκείνο το σημείο λιγάκι για να ναι πιο σταθερό. Μετά σειρά έχουν τα φυλλαράκια: Πώς ξεκινάμε το felting  φαίνεται από την σειρά των φωτογραφιών, Π΄ρωτα στρώνουμε το νήμα πάνω στο σφουγγάρι προς μία κατεύθυνση



















και μετά κάθετη σε αυτήν κάπως έτσι:









Με την βελόνα τώρα σχηματίζουμε ένα φυλλαράκι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καλούπια σαν αυτά που χρησιμοποιούμε για την πλαστελίνη-τσερνίτ.
























το τραβάμε από το σφουγγάρι και η πίσω η μεριά είναι κατσιασμένη



γι αυτό χρησιμοποιούμε την βελόνα και από την πίσω μεριά

όταν σχηματιστεί το φυλλαράκι το χτυπάμε και λίγο γύρω γύρω για να "δέσει"  και τριγύρω  το μαλλί. ΠΡΟΣΟΧΉ  τα χεράκια!



φτιάχνουμε όσα φυλλαράκια θέλουμε τα ενώνουμε μεταξύ τους πάλι με την βελόνα felting ή τα ράβουμε μεταξύ τους.Από πάνω βάζουμε και το τριανταφυλλάκι μας. Εγώ έβαλα και λίγο σιλικόνη ανάμεσα σε φυλλαράκια και τριαντάφυλλο.



Τέλος ράβουμε και μία παραμάνα από πίσω και έτοιμη η καρφίτσα μας!


Υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος να γίνει αυτή η καρφίτσα χρησιμοποιώντας έτοιμα φύλλα τσόχας αλλά είπαμε άλλη χάρη έχει το felting!

5 σχόλια:

simonmad είπε...

Εμένα γιατί μου φαίνεται δύσκολο??? Το αποτέλεσμα βέβαια, άψογο! Θα ταιριάζει ιδιαίτερα σε μάλλινο παλτό ή ζακέτα.

Faiou είπε...

Δύσκολο δεν είναι!λίγη υπομονή θέλει.Να σκεφτείς ούτε μήνα δεν έχει που ξεκίνησα το Felting. Στο youtube έχει άπειρα βιντεάκια. Αν ξεκινήσεις από απλά σχήματα σιγά σιγά θα σού ρχονται και τα άλλα τα σχήματα. Εγώ ξεκίνησα από καρδούλες. Τα κυκλάκια ειδικά είναι πολύ ευκολα να τα κάνεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το Felting.Είναι και αγχολυτικό!!

misirlouka είπε...

Χρονια πολλααα υπεροχα μοναδικα!!!!γεματα αγαπη υγεια εμπνευση και δημιουργικοτητα!!!!!!!!

NANTIA είπε...

Υπέροχο tutorial! Ευχαριστούμε!!!

Théodora είπε...

πολύ όμορφο! μπράβο σου...! άρχισα πολύ πρόσφατα να ασχολούμαι με το felting...και θα το δοκιμάσω σίγουρα και αυτο!

Δημοσίευση σχολίου

 

My Fa(ir)y tales Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review