Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Δεν πετάμε τπτ! #4 (ή δημιουργική καταστροφή ή πως να μαθαίνετε από τα λάθη των άλλων)

Αναρτήθηκε από Faiou στις 9:33 μ.μ.
Μια από τις καινούριες μου (δυο μέρες τώρα μόνο με αυτό ασχολούμαι) αγάπες είναι η δημιουργία κοσμημάτων με καπάκια από μπύρα, εικόνες από διάφορες πηγές (περιοδικά, ίντερνετ, χαρτιά περιτυλίγματος κλπ) και υγρό γυαλί! Την συνδύασα λοιπόν σε αυτό το πινακάκι με την τεχνική της χαρτοπετσέτας!
ακολουθεί και ένα είδος τουτοριαλ (δηλαδή πως το έκανα εγώ, όχι πως γίνεται κανονικά εδώ δεν ήξερα που πάνε τα ξυλάκια τα οποία τελικά δεν έβαλα γιατί νομίζω μου χαλούσαν τον καμβά) Σας επισημαίνω επίσης τα λάθη που έκανα .τα οποία δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν όταν φτιάχνουμε κάτι! 
 Λοιπόν βρήκα μια εικόνα από γράμμα και καλά και την εκτύπωσα . Πρώτα έβρεξα το εκτυπωμένο χαρτί για να μαλακώσει άφησα πάνω του ένα χαρτί κουζίνας να μαζέψει λίγο τα νερά (από την misirlou  μου νομίζω το είδα αυτό) και το πέρασα με κόλλα ντεκουπάζ στο πίσω μέρος του, την ίδια κόλλα πέρασα και στον καμβά κ πάνω κόλλησα το χαρτί.
ήθελα να δώσω μια ιδέα τρισδιάστατου στο καδράκι έτσι έκοψα τα στοιχεία της χαρτοπετσέτας που ήθελα να υπερυψώνονται και τα κόλλησα πάνω σε ένα χαρτόνι που χα βάψει πρώτα με ανοιχτό πράσινο.


Λάθος πρώτο: Καλύτερα είναι να είναι άσπρο το φόντο στο οποίο θα κολλήσουμε την χαρτοπετσέτα φαίνεται πιο φωτεινό.
Λάθος δεύτερο: πίσω από την χαρτοπετσέτα φαίνονται τα γράμματα. Καλύτερα θα ταν να είχα φτιάξει το περίγραμμα της χαροπετσέτας και να το βαφα άσπρο και μετά να κολλούσα την χαρτοπετσέτα. Βέβαια αυτό είναι στην κρίση του καθενός. Μπορούν να γίνουν ωραία εφέ και έτσι, Επίσης μπορούσε να διορθωθεί και αν βάψουμε την χαρτοπετσέτα αφού στεγνώσει και μετά κολλήσουμε την ίδια από πάνω εγώ δεν είχα άλλη οπότε το άφησα έτσι.


Κόλλησα το μπουκάλι και τα σταφύλια με σιλικόνη, έβαλα μπόλικη για να είναι κάπως υπερυψωμένο και να φαίνεται τρισδιάστατο.
λίγο από τα φύλλα ψευδόχρυσου στις γωνίες
Προχθές έκανα και τις πρώτες μου απόπειρες με το υγρό γυαλί. Σε άλλη ανάρτηση θα σας δείξω τα καπάκια μου τα οποία βγήκαν πολύ χαριτωμένα αλλά είχα κάποιες ατυχίες και με αυτά.
 Εδώ είναι το λάθος που έκανα όταν εφάρμοσα το υγρό γυαλί.
Λάθος τρίτο: Βάζουμε το γυαλί πριν ανοίξουμε τρύπα στο καπάκι ή την βουλώνουμε κάπως πριν το ρίξουμε. Με ένα κρικάκι ίσως ή με λίγο σύρμα δεν ξέρω πως μπορεί να σκεφτεί κανείς. Εγώ άνοιξα την τρύπα πρώτα και χύθηκε το γυαλί με αποτέλεσμα να κολλήσει κάτω όταν στεγνώσει. Γι αυτό πάντα βάζουμε αρκετές εφημερίδες από κάτω. Δεν πανικοβαλλόμαστε όταν συμβεί κάτι τέτοιο. Το ξεκολλάμε κόβουμε το χαρτί σύριζα στο καπάκι και το κάνουμε καρφίτσα ή κολλάμε άλλη παράσταση από πίσω ή λίγο ύφασμα (δαντέλα). Επίσης με λίγη προσπάθεια μπορεί να ξεκολλήσει τελείως και να μην έχω πρόβλημα.

Με αυτό το λάθος όμως μου ήρθε η ιδέα που έψαχνα πόσο καιρό ότι λείπει από το καδράκι καθώς το χα μέρες μισοτελειωμένο. Κόλλησα κάποια καπάκια πού χα φτιάξει με υγρό γυαλί.


λίγο πράσινη κορδέλα γύρω γύρω να κρύψει τις ατέλειες και έτοιμο!

8 σχόλια:

misirlouka είπε...

μ αρεσε πολυυυυ η αναρτηση σου!!!χαιρομαι τους ανθρωπους που τολμουν,δοκιμαζουν και δεν φοβουνται την αποτυχια....αλλα την χρησιμοποιουν υπερ τους!!!!ΧΑΧΑΧΑ.....ποσες φορες εβαλα χαρτοπετσετα και ειχα ξεχασει να βαλω ανοιχτο φοντο....Αυτο με το υγρο γυαλι ακομα δε το εχω τολμησει(το κοιταζω και με κοιταζει χαχαχα)

Faiou είπε...

Αμα το κοιτάζεις δεν γίνεται τπτ!!!Σε κοροδευω αλλά κι εγώ άργησα να το εφαρμόσω!Τελικά δεν είναι τπτ και γίνονται πολύ όμορφα. Ειδικά άμα βρεις και ωραίες φωτό! Στο προτείνω για δώρα προς τις μαθήτριες σου για του χρόνου τα Χριστούγεννα!!Αυριο θα ανεβάσω ανάρτηση για το γυαλί!Ξεκίνα απο αυριο!!!!

LL είπε...

Πανέμορφο Faiou!!! Eγώ δεν είμαι τόσο τολμηρή όσο εσύ!!! Μπράβο μπράβο μπράβο!!!! Περιμένω και την ανάρτηση του υγρού γυαλιού. Καλή εβδομάδα!!! Φιλάκιααα

misirlouka είπε...

περιμενω την αναρτηση .....για να παρω τα πανω μου...και το κριμα στο λαιμο σας χαχαχα

λΕλένη είπε...

Το καλύτερο είναι η τρισδιάστατη διάσταση του!!! Και ούτε καν προσέχεις το λαθάκι! Στη σχολή ο αγαπημένος μου καθηγητής συνήθιζε να μας λέει "Δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα τέλεια! Μη φοβάστε να κάνετε λάθη! Απο λάθη βγήκαν τα μεγαλύτερα έργα τέχνης!" Και είχε δίκιο!!!

Maria είπε...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΠΙΘΑΝΟΣΣΣΣΣΣΣΣ!ΥΠΕΡΟΧΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!

Ειρήνη είπε...

Πολύ ιδιαίτερο!!Μπράβο σου!!

Faiou είπε...

ΛΕλένη σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Εργα τέχνης ε? Εγώ και ο Ντα Βίντσι!Ειρηνη και Μαρία σας ευχαριστώ κι εσένα Μαράκι μου σε καλωσορίζω στο μπλογκ μου!

Δημοσίευση σχολίου

 

My Fa(ir)y tales Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review