Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Καπακώθηκα! ή Δεν πετάμε τπτ! #5

Αναρτήθηκε από Faiou στις 3:20 μ.μ.
Όπως θα έχετε καταλάβει μου αρέσει να αξιοποιώ ότι άλλος θα πετούσε. Πήγαμε λοιπόν για μπύρα σε μια καινούρια μπυραρία που άνοιξε στην περιοχή μου και ζήτησα από το παιδί τα καπάκια από τις μπύρες. Με χαρά αυτός μου έφερε ένα ολόκληρο κουβά με καπάκια από μπύρες. Τα περισσότερα είχαν τέλεια σχέδια και από μόνα τους έμοιαζαν στολιδάκια! Εγώ όμως όταν τα είδα θυμήθηκα κάτι δαχτυλίδια και κρεμαστά που χα βρει κάπου και ήθελα να αξιοποιήσω το υγρό γυαλί που κάθεται  στο ράφι της μαμά μου και σκονίζεται (θα λήξει κιόλας). 

   
 
Ας ξεκινήσουμε με την προετοιμασία του καπακίου! Με το πεντσάκι το πλατύ ανοίγω λίγο το καπάκι κάπως έτσι:




Έπειτα το χτυπάμε με ένα σφυράκι ή με ένα βαρύ αντικείμενο (πέτρα) προσοχή τα χεράκια. Αν είναι ωραίο το σχέδιο και προορίζεται για σκουλαρίκι κρεμαστό ή βραχιόλι δηλαδή υπάρχει περίπτωση να φαίνεται και η πίσω μεριά βάζω από πάνω ένα πανάκι για να μην πληγωθεί η ωραία πλευρά. 














Βρίσκω την εικόνα που θέλω να βάλω και την κόβω στο σχήμα του καπακιού. Τα περισσότερα καπάκια έχουν διάμετρο γύρω στα 2,5 εκ οπότε όταν βρίσκω μια εικόνα στον υπολογιστή είτε είναι από το νετ είτε είναι φωτογραφία ή δικό μας σχέδιο το μεταφέρω στο Word και κοιτάω πάνω στους χάρακες να είναι 2,5εκ αλλιώς αλλάζω το μέγεθος της εικόνας ( δεξί κλικ μορφοποίηση εικόνας ή μέγεθος για τα windows 7  νομίζω ή απλά πατώντας πάνω στην γωνία της εικόνας και κρατώντας πατημένο το ποντίκι σύρουμε προς τα μέσα την εικόνα). Υπάρχει ειδικό μηχανηματάκι για να κόβουμε τέλειους κύκλους(οι skrapbookers θα το ξέρουν και θα το έχουν φαντάζομαι) αλλά είπαμε δεν παίρνω τπτ άλλο μέχρι να βρω δουλειά οπότε και το ψαλιδάκι μια χαρά την κάνει την δουλειά του! Σε αυτό το σημείο πρέπει να κολλήσουμε λίγο την εικόνα για να μην κολυμπάει όταν ρίξουμε το γυαλί άλλοι βάζουν το ΄ίδιο το γυαλί  αλλά αργεί να στεγνώσει. Εγώ πρώτα βάζω λίγο σιλικόνη γιατί θέλω η εικόνα μου να ναι λίγο πιο έξω κι επίσης η σιλικόνη στεγνώνει πιο γρήγορα από το γυαλί και είναι και πιο φθηνή (πολύ σημαντικό!).
  Μετά σειρά έχει η προετοιμασία του γυαλιού: Το υγρό γυαλί που κυκλοφορεί είναι 2 συστατικών. Σε ένα πλαστικό δοχείο (παίρνω από ταχυφαγείο τα κουπάκια που βάζουμε τις σάλτσες) βάζουμε ίση ποσότητα από τα δύο μπουκαλάκια. σημείωση ότι τα κουπάκια αυτά δεν ξεπλένονται με νερό! Εγώ τα σκουπίζω με χαρτάκι και τα χρησιμοποιώ μόνο για το υγρό γυαλί.

Ανακατεύω το μείγμα μου με ένα ξυλάκι-σπατουλίτσα (κάτι τέλος πάντων που θα χρησιμοποιώ μόνο για αυτήν την διαδικασία) για κανα 2λεπτο περίπου και μετά το ρίχνω στο καπάκι μου με την σπατουλίτσα για ελέγχω πόσο βάζω. Μετά αφού τελειώσω με το γέμισμα φυσάω τα καπάκια για σπάσουν οι φουσκαλίτσες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί όχι δυνατά αυτό που γίνεται είναι το διοξείδιο που βγαίνει καθώς αναπνέουμε αντιδράει με τα συστατικά του γυαλιού και σκάνε οι φουσκαλίτσες (έτσι έχω δει δηλαδή αν κάνω κάποιο λάθος ας με διορθώσει κάποιος). Τα αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γυαλί. Δεν ξέρω πόσες ώρες. Συνήθως τα κάνω βράδυ και την άλλη μέρα το πρωί έχουν σταθεροποιηθεί τέλεια. Να το αποτέλεσμα:

Όταν αποφασίσω τι θα τα κάνω θα σας τα ξαναδείξω.
Α επίσης μέσα μπορούμε να βάλουμε και χάντρες ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα πριν ρίξουμε το γυαλί. Η μανουλίτσα μου το χρησιμοποιούσε για να βουτάει μέσα τα κοσμήματα από μέταλλο ώστε να γυαλίζουν και να μην οξειδώνονται.
Φυσικά και δεν είμαι ειδική στο υγρό γυαλί αυτά που γράφω είναι τελείως ερασιτεχνικά και ότι έχω ακούσει και διαβάσει στις αναζητήσεις μου στο διαδίκτυο. Γι αυτό τον λόγο έχω ερωτήσεις που θα ήθελα να μου τις απαντήσει όποιος γνωρίζει φυσικά:
1. Το υγρό γυαλί πως φεύγει από τα χέρια και από τα ρούχα (αν φεύγει)?
2. Επίσης όταν η επιφάνεια δεν είναι κοίλη όπως στην περίπτωση των καπακιών μπορεί να εφαρμοστεί το γυαλί?
3.Τι πρέπει να προσέχω όταν εφαρμόζω το γυαλί με άλλα υλικά (χρώματα κτλ)Ένας χημικός παρακαλώ!!!
Αυτά προς το παρόν. Καλή εβδομάδα σε όλους!!

21 σχόλια:

mato είπε...

Καταπληκτικα τα καπακια!!Το αλλο που μπορεις να κανεις ειναι να μην ανοιξεις τα δοντια του καπακιου και να βαλεις μεσα οτι θες,απο κουμπια ως χαντρες,και βαλεις απο πανω το γυαλι,δηλαδη να το"γεμισεις" και θα φαινονται σαν να ειναι παγωμενα μεσα στο καπακι!
Μπραβο σου,κανεις πολυ ομορφα πραγματα!!
Περνα απο το μπλογκακι μου αν θες.Θα δεις και κει...!

eleni είπε...

Πολύ καλή η περιγραφή σου και τα καπάκια,που έφτιαξες!
Έμεινα περισσότερο στη διαδικασία του γυαλιού,γιατί έχω αγοράσει και είναι αχρησιμοποίητο-η συσκευασία γράφει η όλη διαδικασία να γίνεται σε ανοιχτό χώρο.
Φιλιά!

Δρ. Βρακατόρ είπε...

Πολύ καλό το αποτέλεσμα και έξυπνη ιδέα!

Faiou είπε...

Mato και Δρ.Βρακατόρ(τι αστείο όνομα) καλως ήρθατε στο μπλογκ μου σας ευχαριστώ για τα σχόλια αν και Δρ.Βρακατόρ δεν έιναι δικιά μου ιδέα ούτε ξέρω από που ξεκίνησε.Mato επισκέφθηκα το μπλογκ σου και μου άρεσαν πολύ όλα αυτά που έκανες ειδικά αυτά με το φίμο. Ελένη σου σε ευχαριστώ χαίρομαι που σου άρεσε η περιγραφή γιατί το χω άγχος ότι καμιά φορά παρασύρομαι και γράφω παραπάνω από αυτά που πρέπει και ο αναγνώστης χάνεται. Πάντα είχα πρόβλημα με την έκθεση.

misirlouka είπε...

ΤΕΛΕΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ!!!!!1.....ξερω,,,ηρθε η σειρα μου να δοκιμασω....ωχχχχ

Faiou είπε...

Καλά μην πιέζεσαι αύριο με το καλό!χιχιχιχιχι!!!όταν το δοκιμάσεις πάντως περιμένω και τις δικιές σου παρατηρήσεις και τρικς!είμαι σίγουρη ότι θα κάνεις θαύματα!

Ειρήνη είπε...

Κοριτσάκι μου μπράβο,πολύ έξυπνη ιδέα!!
Λοιπόν κι εγώ ερασιτέχνης είμαι,αλλά ίσως σε βοηθήσω!
Το υγρό γυαλί φεύγει με οινόπνευμα,έστω μπλε για πιο φθηνό.
Μπορεί να εφαρμοστεί κ σε επιφάνειες που να μην έχουν όρια,π.χ.μια εικόνα κολλημένη σε αλουμίνιο ανοιχτό στις άκρες.Αν ρίξεις μικρή ποσότητα δεν τρέχει,σταματάει στις άκρες της εικόνας που θα το σπρώξεις εσύ με ένα ξυλαράκι.
Για αναμείξεις δεν είμαι ειδική!!
Εύχομαι αν βοήθησα!
Φιλιά!!

Faiou είπε...

Ειρήνη μου ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου και για τις πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου!!Νομίζω θα τα λέμε συχνά εμείς.

Ειρήνη είπε...

Ακόμα και το τραγούδι του blog σου το λατρεύω...
Τυχαίο;;;

ifigenia είπε...

τι όμορφο! πρώτη φορά διάβασα γιαυτή την τεχνική με το γυαλί και μ'έβαλες στην πρίζα!
περιμένουμε κι άλλες ιδέες,είσαι φοβερή!
καλή βδομάδα επίσης.

Faiou είπε...

Ιφιγένια μήπως να ζητήσω ποσοστά από την εταιρεία που το φτιάχνει το υγρό γυαλί?Οχι τπτ αλλο έχω και αφραγκιές!Ειρηνάκι για πιο τραγούδι λες?

το χειρότεχνο είπε...

τελεια ειναι! επειδη χρησιμοποιω εδω κ λιγο καιρο κ εγω γυαλι απο τις οδηγιες ξερω οτι δεν πρεπει να εισπνεεις κατα την ενωση των υλικων και νομιζω ειναι καλυτερο να φορας μια μασκα κ γαντια.

Ειρήνη είπε...

Νόμιζα ότι ήταν ένα το τραγούδι,αλλά μετά παρατήρησα ότι υπάρχει ποικιλία..Τι να πω είναι όλα ένα κι ένα!!Μάλαμας,Αλκίνοος-λατρεία!!

Faiou είπε...

χειρότεχνο σε αυχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!Όχι τπτ άλλο μην παθουμε και τπτ για χαρη της δημιουργίας μας!

Nells είπε...

teleio to egxeirhma sou!!popo!!
bravo sou einai teleia!!

Faiou είπε...

Ευχαριστώ πολύ Nells!!Καλώς ήρθες στο μπλογκακι μου!!!

eudokia είπε...

αχ,με πρίζωσες κι εμένα τώρα!!!θέλω να φτιάξω κι εγώ!!!πολύ όμορφο!!!

Atelia είπε...

Just perfect!!! Εχει ωρα που ψάχνω για πληροφορίες για το υγρό γυαλί και επιτέλους βρήκα κάτι!! Εμένα η απορία μου είναι πως θα γίνει να γυαλώσουμε πχ μια πλαστικοποιημένη εικονίτσα! Δηλαδη και απο τις 2 μεριές... αν ξες κάτι περιμένω βοήθεια!!
Φιλιά!

Anastasia είπε...

Τι ξεκάθαρες και κατατοπιστικες οδηγίες για τη χρήση του υγρού γυαλιού!!! Μια ερώτηση μόνο τις εικόνες τις έκανες εκτυπωση σε απλό χαρτι εκτυπωτη ή σε κάτι άλλο;;;;;

Faiou είπε...

ναι αναστασια μου ειναι απλη εκτυπωση.με οτι χαρτι θες μπορεις να βαλεις.βασικα νομιζω οτι υλικο θες μπορεις να βαλεις.χαρτια scrapbooking περιοδικο περιτυλιγματος.οτι θες

Iouliani Baradaki είπε...

Πολύ ωραία ιδέα με τα καπάκια. Όσον αφορά στο υγρό γυαλί μήπως γνωρίζεις τι μπορώ να κάνω αν δεν μου στεγνώνει? Μάλλον έβαλα λίγο παραπάνω καταλύτη και παρότι περιμένω εδώ και 4 μερες δεν στεγνώνουν. Αν ξέρεις περιμένω τη βοήθειά σου.
Φιλιά

Δημοσίευση σχολίου

 

My Fa(ir)y tales Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review