Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Say Cheese!!!!!!!!!!!!!!

Αναρτήθηκε από Faiou στις 5:41 π.μ.
Αυτή η ανάρτηση ευελπιστούσα να ήταν η τελευταία του προηγούμενου χρόνου αλλά προέκυψε η πρώτη του καινούριου! Κρίμα δεν είμαι όμως να με βρει το νέο έτος αγκαλιά με το λαπτοπ? Έπρεπε να ετοιμαστώ και εγώ για το ρεβεγιόν! Ευτυχισμένο και δημιουργικό εύχομαι να ναι το 2011 και ας φέρει στον καθένα ότι επιθυμεί! Όπως σας ξαναείπα πήρα  την καινούρια μου ψηφιακή και αποφάσισα να φτιάξω μια θήκη γι αυτήν μιας και δεν με άρεσε καμία στην αγορά και αυτές που με άρεσαν ήταν ακριβές! Βρήκα λοιπόν στο διαδίκτυο μα αυτή και μου άρεσε πολύ την βρήκα αρκετά πρωτότυπη και έξυπνη κατασκευή. Είπα κι εγώ να την προσπαθήσω και να σας δείξω πως την έφτιαξα. Τutorial για την συγκεκριμένη δεν βρήκα οπότε αυτό που σαν δείχνω είναι ότι μου κατέβει εκείνη την στιγμή. Η θηκούλα είναι αυτή. Δεν ξέρω αν πρέπει να την βάζω στην αρχή η στο τέλος την φωτο με το τελικό αποτέλεσμα. Τέσπα ιδού λοιπόν:


 Ξεκινάμε σχεδιάζοντας την μηχανή σε ρυζόχαρτο



μετά τα πέρασα σε χαρτί άσπρο με καρμπόν έκοψα τις λεπτομέρειες φακός οθόνη ζουμ κλπ κλπ




τα ζωγράφισα πάνω στην τσόχα και τα έκοψα

εδώ με συνεπήρε η δημιουργία ξεχάστηκα και δεν τράβηξα φωτογραφίες αλλά θα σας τα πω όσο πιο καλά μπορώ. Στα φύλλα της τσόχας σχεδίασα το περίγραμμα  της μηχανής και έκοψα την τσόχα αφήνοντας κάποιο περιθώριο για το ράψιμο. Για να ναι μαλακιά η θήκη και να προστατεύεται η μηχανή έβαλα δύο φύλλα τσόχας επίσης μπορούμε να τα γεμίσουμε με αυτό το υλικό που γεμίζουμε τα λούτρινα που δεν έχω ιδέα πως το λένε ή το άλλο για τα μαξιλάρια ή αυτό που είναι σαν μαξιλαράκι λεπτό (καπιτονέ νομίζω το λένε) ή απλά βαμβάκι ( σκέψεις δικές μου είναι τώρα αυτές δεν ξέρω ποια είναι καλύτερη- κάνεις και τουτόριαλ θα μου πεις τρομάρα σου και δίκιο θα χεις). Την τσόχα την κόβουμε σε μέγεθος τέτοιο ώστε να καλύπτει την μηχανή και να κλείνει από πάνω με χρατσ χρατσ βέλκρο νομίζω λέγεται (ε δεν μπορείς να πεις αυτό το ξερα!)


τις λεπτομέρειες όπως φακός οθόνη κλπ τα ράβουμε πρίν ράψουμε τις δύο τις τσόχες μεταξύ τους όπως και το βέλκρο κάπου έχω δει να αφήνουν και τρύπα για το κορδονάκι της μηχανής αλλά εγώ δεν μπήκα στον κόπο βγαίνει από την άκρη


όταν έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο αρχίζουμε και ράβουμε τις τσόχες μεταξύ τους. έχουμε κόψει και τα δύο πλαϊνά και τα ράβουμε κι αυτά με τις άλλες δύο τσόχες. Για πιο γρήγορα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ραπτομηχανή αλλά εκτός του ότι ήταν αργά δεν ξέρω να την χειρίζομαι τα έραψα στο χέρι και παραλίγο να ράψω και το χέρι μου.
δεν είναι ομοιόμορφες όλες οι ραφές αλλά θα μάθω που θα πάει. Η άλλη θα ναι πιο καλή!




















στην αρχή είχα άλλη έμπνευση για τον φακό αλλά δεν μου βγήκε έτσι έμεινα με τρείς κύκλους έβαλα κι ένα τέταρτο στην μέση και έγινε αυτό το λουλουδάκι (θα μπορούσαμε να το πούμε ε?) 



πήρα και τα περισσεύματα από την μηχανή έβαλα και λίγα κρυσταλλάκια και νά την κι αυτή:

9 σχόλια:

misirlouka είπε...

υπεροχη ιδεα!!!!!!να σαι καλα και ο καινουργιος χρονος να σου φερει υγεια αγαπη και ατελειωτη δημιουργικοτητα!!!!!!

Faiou είπε...

Σε ευχαριστώ misirlou μου αν και η ιδέα δεν ηταν δικιά μου!Αλλά δεν υπάρχει παρθενογέννεση σε αυτά τα πραγματα!Ε; Κι εγώ σου έυχομαι να σου χαρίσει το 2011 ότι σου στέρησαν άλλες χρονιές!

misirlouka είπε...

Aγαπητη μου μολις ειδα το μηνημα σου....στη σελιδα μου πανω δεξια εχει το μειλ μου.... οποτε θες γραψε μου..για να σε βοηθησω οπου μπορω!!!!

Ανεράιδα είπε...

Πολύ καλή και χρήσιμη!
Καλή χρονιά!!!!

simonmad είπε...

Γλυκούτσικη, με ζωηρό, γιορτινό χρώμα! Καλορίζικη η μηχανή, περιμένουμε διεξοδικές φωτο από εδώ και στο εξής :))
Την τελική φωτο της δημιουργίας να τη βάζεις πρώτη, γιατί αυτή φαίνεται και στις σελίδες των ιστολογίων που παρακολουθούν το δικό σου.
Καλή Χρονιά!

Faiou είπε...

Ευχαριστώ πολύ όλες σας κι εσένα simonamad για την συμβουλή. Δεν ξέρω να ράβω γι αυτό οποιος έχει καμια ιδεα η συμβουλή ας την γραψει να μαθαινουμε οι άσχετες!

Konstantina Chryssanthopoulou είπε...

Τι εννοείς "δεν ξέρω να ράβω"; Εμένα μια χαρά μού φαίνεται!!! Τέλεια!! Κι εγώ πήγα και αγόρασα μια βλακεία θήκη για την φωτογραφική που έφερε ο Αη Βασίλης στο μεσαίο μου γιο (7).... Καλή χρονιά!!!

Faiou είπε...

Ντίνα μου δεν ξερω ότι να ναι κάνω. Μαθαίνω. Δεν πειράζει φτιάξε και μία για τον μικρό σου φωτογράφο. Μπορείς να του φτιάξεις μία πιο μεγάλη για να βάζει μέσα όλο τον εξοπλισμό του και να μην μαζευεις καλώδια και φορτιστές που θα πετάει σε όλο το σπιτι και τα ψαχνει μετα. Σε καλοσωρίζω στο μπλογκ μου πέρασα κι εγώ μια βόλτα από το δικό σου και μου άρεσε πολύ!

Ειρήνη είπε...

Υπέροχη θήκη κ πάνω απ'όλα μοναδική!!!
Δεν υπάρχει δεύτερη...

Δημοσίευση σχολίου

 

My Fa(ir)y tales Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review