Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Σοκολατένια αμαρτία (λίγο light)

Αναρτήθηκε από Faiou στις 10:55 μ.μ.
Αυτό το Σ/Κ δεν είχα και πολύ έμπνευση συνήθως "ξεκολλαώ" αν ασχοληθώ με κάτι άσχετο από τις κατασκευές!Μία άλλη μου αγάπη όπως και πολλών άλλων νομίζω είναι η σοκολάτα! Αλλά επειδή πρέπει να προσέχουμε λιγάκι έψαξα σήμερα για καμιά συνταγή για light σοκολατένιο κέικ! Βρήκα ΑΥΤΗ άλλαξα δύο πραγματάκια και έφτιαξα αυτό το κέικ που είναι ελαφρύ αρκετά χορταστικό δεν σε μπουκώνει όμως και νομίζω ότι παίρνεις όση ποσότητα σοκολάτας σου χρειάζεται! Σας δίνω την "δικιά μου" εκδοχή




1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο
1/2 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι baking powder
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
2 ασπράδια
1 αυγό ολόκληρο
1/2 φλιτζάνι γάλα light
2 βανίλιες σε σκόνη ή 1 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

εκτέλεση
προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200  βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο) ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί μετά στο μίξερ βάζουμε όλα τα υγρά μέχρι να ανακατευτούν καλά και μετά ρίχνουμε και τα στερεά μέσα στο μίξερ. Ανακατεύουμε στο δυνατό για ένα δύο λεπτά και ρίχνουμε σε φόρμα κέικ ή φορμάκια ή σε ταψάκι και ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 200 βαθμούς(πάλι ανάλογα τον φούρνο) η συνταγή λέει 35-40 αλλά εμένα ήδη στο μισάωρο είχε γίνει. Τώρα πόσο light είναι δεν ξέρω. Αν υπάρχει κανας διαιτολόγος ας μας πει!

Επίσης σήμερα ήρθε η Περπ σπίτι να χαζέψουμε και μου φερε να δω και την στολή της για τα καρναβάλια! Καροτάκι θα ντυθεί η γλυκιά μου! Την έφτιαξε μόνη της την στολή (ναι ναι είμαστε πολύ δημιουργική παρέα!) Νομίζω ότι η πρασινάδα "τα σπάει"!
 

 Η κλήρωση λήγει αύριο τα μεσάνυχτα. Θα γίνει την τρίτη το μεσημεράκι περίπου. Τώρα άμα κανείς το ανακαλύψει λίγο αργά πριν κάνω την κλήρωση δεν θα τα χαλάσουμε κιόλας. Βάλτε το σχόλιο σας ΕΔΏ λοιπόν, προλαβαίνετε!

4 σχόλια:

Λαμπρινή είπε...

Φαίνεται τόσο λαχταριστό.....!Θα το φτιάξω!Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.

Faiou είπε...

Καλή σου εβδομάδα!Να το φτιάξεις είναι τέλειο!

Ειρήνη είπε...

Mmmm...yummi yummi!!Φαίνεται υπέροχο!!Εννοείται πως πεθαίνουμε για σοκολάτα!!
Καλά η στολή υπέροχη και κυρίως πρωτότυπη!!
Φιλιά!!!

Unknown είπε...

to glykaki deleastikotato kai to karotaki glykitato!xixi!Simera molis apektisa to diko mou mixer (doraki tis imeras!) kai tha to dokimaso sigoura afou einai k ligo light! :-)

Δημοσίευση σχολίου

 

My Fa(ir)y tales Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review